Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 6 de gener del 2012

Relats curts XXX


Quan els xiquets es varen alçar pel matí ja sabien que per la nit arribarien els Reis Mags a casa. Estaven molt emocionats ja que portaven totes les vacances de Nadal preguntant per l'arribada dels tres barbuts aposentats a lloms de tres camells.

Varen preparar l'espai on havien de deixar els regals que havien apuntat amb un llapis de punta grossa en un full de paper reciclat. El full estava atapeït de peticions de tot tipus. Jocs electrònics, de taula, bicicletes etc... Hi havia tants que si els hagueren de portar tots no cabrien en el xicotet apartament on vivien.

Era un dia especial per a ells i els pares farien el darrer esforç per poder vore l'alegria en els rostres dels seus fills.

Havia sigut un any de penúries ja que es trobaven immersos en una crisi econòmica que havia acabat derivant en una crisi de parella. Eren moments durs, cap dels dos tenia feina i vivien dels pocs diners que els quedaven al banc i d'una ajuda que rebien de l'estat. Es preguntaven que havia passat, que havien fet malament, però la realitat era que dues persones treballadores i serioses s'havien vist arrossegades per una crisi que els havia deixat a la vora de l'abisme. Les empreses on treballaven els havien tirat al carrer sense pagar-los el que els devia i tal com anava passant el temps s'anaven quedant sense recursos.

Cada dia que passava era igual que l'anterior i no tenien cap perspectiva de millora. Passaven junts moltes hores i sempre acabaven recriminant-se l'un a l'altre la situació en la que es trobaven. La convivència s'havia fet quasi insuportable. Però alguna cosa tenien clara, i era que no podien deixar als seus fills sense regals de reis.

Quan va arribar el moment varen encendre els llums del quarto i allí estaven els regals. Els xiquets estaven nerviosos i varen començar a obrir-los com uns desesperats. L'alegria dels menuts era immensa i això es reflectia en el rostre dels pares.

Per fi varen tindre un dia de felicitat, els reis els havia portat alguna cosa més que regals. Els havia tornat el somriure als seus rostres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada