Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 8 de juny del 2012

Relats curts XLIX


Des de ben menuts havien anat a l'escola junts, s'havien assegut colze amb colze durant totes les hores que durava la jornada escolar, però allò que semblava una relació corrent per ell no ho era.
Pau estava enamorat d'ella des del primer dia que la va veure entrar per la porta del col·legi, llavors devien de tindre uns dotze anys. I com totes les casualitats de la vida en la distribució que va fer el mestre en la classe varen caure un al costat de l'altre.
Això a ell li suposava un maldecap molt important, ja que havia de mantenir els sentiments que tenia cap a ella en secret. Havia de dedicar-se a les tasques de l'escola i no deixar-se anar pels impulsos del seu cor.
Durant els quatre anys que varen compartir veïnat escolar la relació va ser molt bona. Ella era molt atenta amb ell, sempre estava disposada a ajudar-lo en qualsevol tasca de l'escola i a més era una xica molt simpàtica.
Quan quedaven pocs dies per acabar l'ensenyament secundari va decidir que havia de fer un pas endavant, així que va decidir escriure-li una carta i explicar-li tots els sentiments que l'havien perseguit els darrers anys i que no s'havia atrevit a manifestar-li. Era una mena de carta d'amor.
El darrer dia de classe mentre el sol de juny li acaronava a ella el rostre transparent i es filtrava com un esser estrany a través dels seus cabells arrissats, ell la va mirar i li va dir que tenia una cosa per ella, però que li havia de prometre que no la trauria fins que acabara l'escola. Ella li va dir que si, llavors Pau es va treure un paper doblat de la butxaca i li'l va entregar. Ella se'l va guardar a la cartera i un cop acabada la classe es varen acomiadar sense saber quan es tornarien a veure, ja que els seus propers estudis discorrerien per camins separats.
Pau va continuar solter, amb els seus estudis d'enginyeria a la Universitat. Havia tingut moltes possibilitats de trobar parella, però no es podia treure del cap el seu amor d'infantesa. Aquell amor que havia sigut el primer i que tant l'havia marcat en la vida.
Un dia mentre estava en casa estudiant la mare li va dir que tenia una carta. Va baixar i va obrir el sobre. Dins del sobre estava la carta que ell li havia enviat a Patrícia el darrer dia d'escola, però a més hi havia una altra carta d'ella en la que li demanava una cita i a més li deia que tot allò que ell sentia també era compartit per ella. El destí els havia tornat a unir de nou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada