Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 29 de juny del 2012

Ultim relat de l'any. BON ESTIU


Ara que es tanca el cercle és l'hora de fer balanç de totes les coses que ens han passat i que no ens dona temps a assimilar. És tan gran la velocitat que porta aquest bòlid anomenat vida que ens adonem de les coses quan ja ens han caigut a sobre un munt de segons, de minuts i d'hores.
Si fem un balanç ràpid veiem que el fred o les pluges queden molt llunyanes en el temps. Les fulles dels arbres han tornat a aparèixer i els fruits que varen ser consumits durant els dies de frescor tornen a recuperar els seu color i la seva forma.
Hem tornat a veure com el solstici ens comença a regalar unes nits dolces i suaus, com els llençols ens acaronen els cossos sota la lluna mentidera que ens espia des del cel, i com comencen a aparèixer les cames, les cuixes i els braços blancs de l'hivern buscant el sol que farà que el color de cafè amb llet ens torne a cobrir la pell.
La nit de Sant Joan torna a aparèixer radiant a les platges del voltant. Els veïns i veïnes de totes les poblacions de la comarca s'apropen amb gronxadors, llenya tallada dels vells taronges de la Plana Baixa i amb un munt de menjar guardat en bosses nevera i empaquetat en paper d'alumini. Tothom porta coques de tomaca, de verdura o de sardines, i tot això serà regat amb cervesa fresca i vi negre.
Cap a la mitjanit les fogueres comencen a brollar amb un foc purificador de colors rogencs i blaus producte de tota una sèrie d'andròmines que l'alimenten. Aquest foc ens depara l'inici del nou temps. Sembla com fa tres mil anys on el temps començava i acabava en funció de la meteorologia. Ací és el mateix, aquest foc, el qual, aquest any es barreja amb el roig de la bandera de la selecció de futbol que passeja els seus èxits pel fred de l'Europa oriental, creix davant dels crits encesos dels aficionats que confonen la porteria amb les flames que volen conquerir el firmament.
El temps, per sort, sempre retorna. Esperem gaudir d'aquesta nova etapa que ens obri l'estiu i que pugam tancar el cercle tal com l'havíem obert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada