Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 12 d’octubre del 2012

2a Temporada. Relats curts 4


Varen encetar un viatge que ja tenien planejat des de feia bastant temps. No passaven per un bon moment econòmic, però ja feia molts mesos que estalviaven diners per fer-lo. Així que varen decidir que aquell era el moment. Varen regirar la guardiola on havien estat posant un euro cada dia durant quasi dos anys i amb allò ho decidiren.
Quan varen començar amb la idea de la recollida de diners per al viatge no pensaven que una crisi els podia arruïnar la vida, llavors somiaven amb un viatge per Lisboa on recordarien el viatge de noces que havien fet feia gairebé deu anys.
Però malauradament una crisi que ni ells havien provocat i de la qual no eren culpables havia fet que després de treballar durant quinze anys com a funcionària amb una empresa pública ella perdera la feina, i que ell professor definitiu en un institut d'ensenyament secundari haguera vist reduït el seu sou en més de tres-cents Euros al mes.
Però tenien els diners i podien permetre's el luxe de poder fer un viatge. No tal com el volien fer en principi, però un viatge al cap i a la fi. Ja estava bé!. Tothom havia aprofitat la bonança econòmica per viure a tot tren. Havien vist com amics, veïns i companys que ingressaven quantitats ingents de diners s'havien llançat a una vida desenfrenada on sovintejaven els creuers, els cotxes d'alta gama i tota mena de complements que brillaven al voltant del seu cos. Les dones lluïen pits de plàstic, llavis esponjosos i dentadures emblanquides. Els homes portaven cotxes de rics, caçaven en vedats privats i jugaven al golf.
Ells res de res. Continuaven reciclant-se tots els cursos, gastaven diners en millorar el seu nivell cultural i preparant oposicions per ascendir dintre de l'administració. Mentre tothom encenia les cigarretes amb bitllets de cinquanta Euros, ells continuaven amb la mateixa austeritat, sols trencada per algun sopar al restaurant els caps de setmana.
Per això que ja estava bé. Traurien els diners i farien el viatge desitjat. Així que varen comprar els bitllets, varen fer la reserva de l'hotel i varen marxar. Allí durant uns dies varen deixar enrere tots els dimonis que els perseguien: la crisi econòmica, l'atur, les retallades en educació i sanitat i la pèrdua d'una sèrie de serveis bàsics que tants anys havien costat d'aconseguir i que malauradament no semblaven tindre volta enrere.
Des del Barrio Alto prenent una cervesa sota la lluna plena mentre sonava la música d'un grup que actuava al carrer, i ells assaborint el plaer d'un viatge desitjat observaven els llums que flotaven en la ciutat amb el cervell resetejat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada