Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 19 d’octubre del 2012

2a Temporada. Relats curts 5


Va pujar al terrat de casa a estendre els llençols que acabava de treure de la rentadora. Els estenia al terrat perquè amb el sol, que es negava a amagar-se en la tardor i la brisa que bufava a mitja vesprada, els tindria secs abans d'anar-se'n a dormir.
Mentre els estenia en els fils de pita que tenia instal·lats en forma de teranyina, contemplava la muntanya que ja començava a engolir amb la seva ombra gairebé tot el poble.
L'ombra la proporcionava la penya espiadora que romania impassible al pas del temps en el cim de la muntanya. Ella havia vist passar les dècades sense obrir la boca, però mantenia en la seva memòria els greus enfrontaments d'una guerra entre germans i de molts anys de penúries i de fam. Allí continuava amb la companyia d'unes velles trinxeres que encara es negaven a desfer-se davant el pas dels anys i de la gent. Aquestes havien sigut construïdes per la mà de l'home però en acabar la seva funció restaven impassibles dalt del cim al costat de la penya.
Ell feia temps que no la visitava, així que va decidir tornar-ho a fer. La tenia allí davant dels seus nassos, com sempre tan majestuosa, però ara semblava que li passava alguna cosa. Era com un malalt que necessita treure's un pes de sobre. Necessitava algú que l'escoltara.
A la sendemà va pujar a poc a poc, ja no podia fer-ho corrent, perquè els anys li passaven factura. En arribar al seu costat la va trobar trista i una mica seriosa. Es va gitar al seu costat i va començar a comprovar des de la perspectiva que li proporcionava el cim, quin podia ser el motiu de la seva tristesa.
Es va deixar anar observant des de dalt de tot la línia que divisava el cel i la terra, llavors va veure que era el que la tenia tan decaiguda. Des d'allí es podia comprovar com la mà de l'home havia anat guanyant terreny a la natura i com se sentia amenaçada per urbanitzacions, fums, deixalles i brutícia que aquesta mà s'havia encarregat d'estendre als seus peus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada