Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 17 de gener del 2013

2a Temporada. Relats curts 15

Una vegada que han passat les celebracions de Nadal i Cap d'Any i que els Reis Mags amb la seua llarga capa han desaparegut fins l'any que ve, sols queden a les cases trossos de paper de color que s'havien utilitzat per a embolicar regals de reis, ampolles de cava que encara volten mig plenes per les neveres i restes de collars, barrets i mata-sogres que anaven dins de les bosses de cotilló.
El pas de les festes de Nadal ens retornen a la normalitat tan desitjada per als més majors i que tan poc agrada als menuts. Tornem a la vida rutinària on les dies passen més ràpid en el cervell que en el calendari i on tothom torna a la crua realitat. Les notícies als mitjans de comunicació han deixat de banda les celebracions a les diferents places dels pobles, i les botelles de cava i els dècims de loteria premiats han deixat pas als gràfics de la Borsa, a aspectes tan asèptics com la prima de risc o l'IPC i a les imatges cruels de la barbàrie dels països pobres i de la fam en el món.
Però a la nostra societat i al nostre país les celebracions i les festes són quasi més normals que els dies de feina. Així és molt fàcil mirar al calendari i vore com hi ha festes a gairebé tots els mesos de l'any. Quan no és festa en un lloc, ho és en un altre. I així va passant tot l'any fins que ja tornem a vore pels carrers els dècims d'una nova loteria i les pastilles de torrons i massapans als aparadors de les tendes.
Ara que fa tan poc que han acabat les festes de Nadal ja en tenim a la vista unes altres. Així que acabem de vore com els animals ixien al carrer a retre homenatge al seu patró i com els xiquets treien a les seues mascotes pels carrers del poble. Però a La Vilavella encara queda una de les festes més grans. La festa patronal.
Llavors és el moment en que comencen a aparéixer, com si foren aparicions marianes, un munt de camions carregats amb aparells metàl·lics sense forma, els quals acaben convertint-se en atraccions de fira que fan les delícies de tots els veïns de la comarca que s'arrimen a gaudir d'elles.
Eixe cap de setmana les males notícies i la crisi també faran un parèntesi i seran substituïdes per l'olor a la pólvora, dels xurros i de les pizzes, del cotó-amb-pel i del coco i dels sorolls de les atraccions, les quals es barrejaran amb els crits i les rialles dels més joves i amb les cares de satisfacció dels més majors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada