Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 1 de març del 2013

2a Temporada. Relats curts 21

Després de tants dies de sol, de calor fora de lloc i de fred indecís, ens hem despertat amb un hivern que ja semblava haver-se'n anat per sempre.
Sembla curiós com uns dies de pluja i de fred ens obrin la imaginació als éssers humans. I com si fóra un parèntesi a les nostres vides ens dediquem a activitats, les quals no faríem amb altres condicions climàtiques.
Tanquem les portes i les finestres i ens quedem a casa (com si vinguera un tifó) i allí, dins de les nostres possessions, invertim el temps a fer un munt de coses que semblaven oblidades.
Llavors és el moment de treure estris per fer mitja, llibres oblidats a la tauleta de nit i troncs ressecs amb els que donem calor a l'estança. Ens tapem amb mantes, ens posem el pijama quan encara llueix el sol en indrets no massa llunyans, i fem un munt de visites a la nevara, el llum de la qual sembla estar encès durant tot el dia com si fóra una farola d'una gran avinguda.
El desfici ens portarà a fer pastissos, dinar per a tota la setmana, i entrepans per a esmorzar els xiquets fins l'eternitat. És el que té el estar acostumats a un clima envejable, que ens manté el llum del sol gairebé el cent per cent dels dies.
Però aquests dies, de tant en tant, també van bé. Ens ajudem a reflexionar sobre la vida, la qual ens passa a una velocitat endimoniada, dels problemes que ens angoixen i les injustícies arreu del món. Així mentre els troncs espeteguen amb els seus sorolls al foc roig de la xemeneia, aprofitem per menjar xocolate calent, coca i magdalenes. Guisem coca de xocolate, coca mal feta o pastissos de moniato. Llegim llibres, novel·les i revistes o fem els deures amb els nostres fills. Tot això acabats de dutxar, amb un pijama amb olor de suavitzant i gitats al sofà amb una manta.
Aquest temps ajuda a desconnectar i a netejar l'atmosfera, i almenys sols per això val la pena que de tant en tant ploga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada