Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 30 de desembre del 2017

LES ERRADES

S’acostuma a dir (amb tota la raó) que la vida no té volta enrere, i així és. Hui, escoltant un programa de ràdio per la plataforma IVOOX, una aplicació en la qual es poden escoltar programes a la carta de qualsevol país, estil i categoria, m’he quedat amb una frase que ha pronunciat el presentador d’un programa musical. La frase en qüestió era la següent (o més o menys, tampoc cal ser exactes): LA VIDA ÉS UNA OBRA DE TEATRE QUE NO PERMET ASSAJOS.
He estat recapacitant sobre el significat de la frase i, la veritat, és que és molt encertada. Ací al poble (i en altres del voltant també) existeix una mena de reflexió que fa referència al temps passat i la possibilitat de tornar a ell i, després d’esmentar-la, quasi sempre afegim que EL PASSAT, PASSAT.
Totes dues asseveracions van, pràcticament, en el mateix sentit, és a dir, mentre la primera ens diu que la vida no té marxa enrere, la segona ens obre la porta a un retorn, però mai oblidant el que hem viscut, és a dir que les experiències es mantinguen en el nostre subconscient.
Totes aquestes frases fetes, reflexions, etc. venen a demostrar que ens equivoquem moltíssimes vegades durant totes les dies de l’any. Això el que ens recorda és que som éssers humans, que fem errades inconscientment o per falta de coneixement o experiència i, bàsicament, que cap de nosaltres és perfecte.
Cap persona pot considerar-se perfecta per molts diners, amics o poder que tinga perquè sempre viurà pendent d’una errada, la qual pot ser fatal.
Imagineu-vos que esteu immersos en una obra de teatre i extrapoleu aquesta al gran escenari que és la vida. Mentre que en la primera l’apuntador ens va guiant pel camí adequat i ens dona l’opció de fer una rectificació o una repetició, en la vida no és així. El gran escenari en el qual ens trobem cada dia tots els éssers vius no permet tot això, en ell no tenim apuntador, no hi ha volta enrere, no hi ha marge per l’equivocació i les repeticions no es poden produir. Per la qual cosa, cal tindre en compte que vivim pendents d’una errada i que res no és per sempre, no és definitiu.
Si aconseguim imaginar-nos aquest escenari, si assolim que el que hui està dalt demà pot estar baix i que les errades no tenen marxa enrere, segurament, tindrem més en compte als que ens envolten, ens adonarem que no som únics ni imprescindibles i que en aquesta mena de teatre en el que ens trobem val la pena pensar abans d’actuar perquè els assajos no existeixen.

 Si en 2017 hem comés errades, aquestes ja no tenen solució, simplement, aprofitar i que en el nou any no es tornen a produir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada